O nama

Mladi tim, sa prostora bivše SFRJ, okupljen oko ideje osnivanja društvene mreže, namenjene  ljudima sa prostora bivše Jugoslavije, Balkana i svima koji bi želeli da se upoznaju sa kvalitetima zemlje, pod čijom zastavom smo se rodili, odrastali, naučili da slušamo, naučili da mislimo. Smatrali smo da je potrebno predstaviti i dočarati nadolazećim generacijama, šta je bila Jugoslavija, koje su nacije živele pod istom zastavom i istom, dobrom idejom.

Ideja ?

Naša ideja zapravo potiče od bratstva i jedinstva, što je nekad bio sinonim za staru Jugoslaviju. Pomirenja i ujedinjenja ljudi sa prostora Ex-Yu.
Gde nije bilo bitno ko ste, odakle dolazite i koja ste nacija, već da li ste otvorenog srca.


Cilj ?

Naš cilj je povezati ljude iz bivše Jugoslavije preko tema za koje smatrate da su zanimljive. Omiljena knjiga, film, pesma ili omiljeni grad, može otkriti zajedničku vezu između ljudi. Ono što je najinteresantnije je da ste Vi kreator tema koje će biti zastupljene na YUSPOT-u, odnosno na vašoj ličnoj Yu-tabli.

Uz hiljade novih znački dodatih svake  sedmice , preko YUSPOT-a  povezaćete se sa  ljudima na osnovu zajedničkih interesa i ukusa.


Zašto YU  jezik ?

Svi tekstovi na Yuspotu su pisani na YU jeziku. Po ideji Esperanto jezika, kao univerzalnog, mi smo se odlučili da kreiramo YUniverzalni, YU jezik,  jer je tim koji  stoji iza  YUSPOT-a,  sačinjen  od svih naroda i narodnosti bivše SFRJ.

I zato, pričaj YU, da te ceo svet razume!


Pridruži se !

Ukoliko imate ideju i želite da nam se pridružite i pomognete da poboljšamo i proširimo YUSPOT, po osnovu: jezika prevođenja, razvoja aplikacija, budite dobri pioniri i za sve sugestije i komentare
kontaktirajte nas ovde .